Resehacksen som hjälper dig att resa billigare

Många gånger är det plånboken som sätter stopp för att ge sig ut på resande fot. Om du däremot planerar rätt och bokar i tid kan du komma undan billigt. Här är 5 smarta tips som du borde ha koll på om du vill resa oftare. 

Planera

Kolla upp när det är billigast att boka en resa till just ditt drömresemål. Enligt skyscanner är det t.ex. billigast att boka en flygbiljett till London 21 veckor innan avresa. Om du har möjlighet att planera din resa kan du 

Skaffa bonuskort

Det kan kännas onödigt att skaffa bonuskort hos flygbolagen, men om du reser 3-4 gånger per år kan du faktiskt tjäna in en och annan flygbiljett. Se till att registrera resorna på bonuskortet och försök resa med samma flygbolag så har du tillslut en intjänad resa. 

Couchsurfing

Att couchsurfa kan kännas osäkert och besvärligt och kanske inte något som passar alla, men om du inte testat så vet du inte heller om du gillar det. Genom att couchsurfa kan du spara mycket pengar och träffa nya intressanta människor på vägen. Dessutom kan få bra tips på ställen att utforska bortom turiststråken som i sin tur kan göra att du sparar in pengar. Du kanske till och med får en vän för livet på köpet? 

Betala i den lokala valutan

Om du betalat med kort när du varit utomlands har du säkert märkt att du får välja mellan att betala i den lokala valutan eller i SEK – välj den lokala valutan. I regel får du en en sämre valutakurs när du väljer att betala i din valuta. Företaget kan nämligen själva välja valutakursen, den kan alltså bli högre än vad den behöver. 

Res under lågsäsong

Att resa under lov och högtider brukar i allmänhet bli mycket dyrare just för att många är ledig då och passar på att resa. Vi vet att det kan vara svårt att vara ledig mitt i en termin men om du har möjlighet kan du spara en hel del. Varför inte boka en resa till Asien i maj-juni istället för i under vinterhalvåret.

En annan god idé är att boka en flygbiljett på en tisdag, då det har visat sig vara den veckodagen det är billigast att flyga enligt en undersökning gjord av testsajten Which! Dagen då det är dyrast att boka returresa är inte så otippat – söndag.