9 må bra tips som gör dig gladare

Alla eftersträvar vi mer. Vi vill få mer energi. Sova bättre. Bli gladare. Leva hälsosammare. Må bättre. Vi listar därför 9 hälsosamma hacks som gör dig gladare!

1Lavendel förbättrar sömnen och gör dig piggare

Ta fram papper och doppa i lavendel som du lägger under kudden när du går och lägger dig – du kan tacka oss efter den goda nattsömnen!

2Använd tandtråd!

Det är jobbigt samtidigt som det inte alltid känns som att man har tid för det. Men gör som din tandläkare säger och använd tandtråd efter måltiderna!

3Ta hand om ögonen med 20/20-regeln

För dig som sitter och stirrar framför skärmen hela dagarna. Se till att ta hand om ögonen genom 20/20-regeln.

Den går ut på att du var 20:e minut drar blicken upp från skärmen och tittar på något 20 meter framför i 20 sekunder. Anledningen till att det bör vara i just 20 sekunder är för att det är så lång tid det tar för ögonen att bli avslappnade.

4Börja meditera

Nu behöver du inte gå full out-munk på arbetsplatsen. Men även om det bara är i 10 minuter som du bara tar det lugnt, andas ut och sträcker på kroppen så kommer meditationen göra en stor nytta för din hälsa. Ett tips är även att använda dig av headspace-appen!

5Gör stretching övningar

Stretcha två gånger om dagen. En gång vid lunchtid och en gång när du kommer hem – det kommer att göra underverk för både kropp och själ! Några av de bästa stretchingsövningarna är djupa och breda squats, knä till bröst med rumpspark, bakåtkliv och uppvärmningsrullet.

6Har du svårt att sova? Gå och lägg dig en timme tidigare än du brukar!

I en vardag där vi alla alltid är på språng och gör tusen saker samtidigt så är det vanligt att man går och lägger sig stressad med en förhoppning om att somna inom en halvtimme för att få den berömda nattsömnen på 8 timmar.

Det här är en vanlig orsak till sömnproblem och att bara gå och lägga sig en timme tidigare och inte behöva känna sig stressad över att man snart måste somna kommer gör din sömn och hälsa gott!

7Ge dig själv lite kärlek med en hälsosam hemmagjord scrub!

Gör en superenkel scrub gjord på havssalt och olivolja. Detta kommer göra din hy både silkeslen och ren!

8Träna hållning – framförallt när du jobbar/studerar!

Det är verkligen superlätt att tappa hållningen när man sitter vid en dator 8 timmar om dagen, men det är verkligen värt att få bukt med det då det motverkar problem med både rygg och axlar. Det finns dessutom massvis av hjälpmedel i form av appar, sittkuddar och speciella stolar.

9Vardagsträning

Att börja träna behöver inte innebära att man måste satsa på 5 svettiga spinningpass i veckan. Det räcker med enkel vardagsträning för att förbättra hälsan och må bättre – så börja ta trappan istället för hissen, ta cykeln till jobbet och från jobbet eller spring iväg på en kort lunchträning. Detta kommer frigöra mängder med endorfiner och dopaminer, varpå du kommer att bli gladare och må bättre!