Roomieproblem? Här är knepen som gör att ni kommer överens

Bor du med en rumskompis just nu eller har du tidigare erfarenhet av det? Då kommer du säkert känna igen dig i nedan punkter Det kan vara klurigt då vi alla har våra vanor & ovanor som vi i många fall inte noterar själva. Här är våra bästa tips för att komma överens med din rumskompis!

Kartlägg era vanor & ovanor

Är du en sån som gärna sparar disken till morgondagen? Det är definitivt något som kan kallas för en ovana, som definitivt kan skapa en friktion beroende på om din rumskompis är väldigt pedant.

Sätt er gärna ned och berätta om era vanor & ovanor samt hur ni vill ha det. Kommunikation är A och O när man bor tillsammans, och underliggande negativ energi kommer bara bli jobbigt.

Respektera varandras tider

Om du vet med dig att dina rumskompis ska upp tidigt för att jobba kanske det inte är läge att ordna en middagsbjudning. Detsamma gäller om den ena har sina första sovmorgon på hela veckan, i respekt till sin rumskompis kan det vara bra att inte riva ut hela köket. Att vara helt tyst är givetvis svårt. Men det går alltid att anstränga sig. 

Det gäller att respektera varandra och varandras rutiner. Vi vet alla hur jobbigt det är att ligga sömnlös när en vet att man ska upp tidigt. 

Hjälps åt med hushållssysslor

Det är väldigt få som tycker att hushållssysslorna är roligt, om du inte haft turen att få en rumskompis som gärna tar tag i sysslor som dessa. Och om du inte haft den osannolika turen att få en rumskompis som gillar städa och diska bör ni turas om med sysslorna, dela upp dem eller ta en gemensam städdag så kommer det nog kännas betydligt roligare.

Ert hem och vänskap kommer troligtvis må bättre av det.

Försök dela upp kostnader

Det kan såklart vara svårt att hålla koll på vem som köpt toapapper och diskmedel varje gång, med att dela upp kostnaderna på ett någorlunda rättvist sätt är väl inte mer än rätt? Ojämnt fördelade utgifter kan vara ett störningsmoment för vissa och skapa en friktion.

Om ni inte redan har ett gemensamt konto som ni använder till hushållsprodukter kanske det är en god idé att skaffa det nu. Där kan ni överföra pengar som används till nödvändiga produkter.

Umgås mer med varandra

Det bästa med att ha en rumskompis måste vara att man alltid har sällskap. Föreslå att ni ska laga mat eller kolla den där serien på Netflix tillsammans. Du behöver troligtvis inte planera in eran middag på samma sätt som med dina vänner. Och det är just det som är grejen. Att slippa planera.