Snart är träningshacket här där du går ned i vikt utan träning

Har du inte tid att ta dig till gymmet, eller är det snarare så att du helt enkelt hatar att allt som har med träning att göra? Då är frälsningen snart här. Snart kommer pillret som tränar åt oss genom att aktivera signaler från musklerna!

Det är inte lätt att ta sig till gymmet alla gånger. Livspusslet är i full gång och faktum är att man samtidigt har ett krävande arbete, varpå det kan vara svårt att få orken att ta sig dit. Men nu kan lösningen vara här och det skulle vara det ultimata träningshacket. Den amerikanska forskaren Ron Evans och hans kollegor på Salk institute, i Kalifornien menar att de är på väg att utveckla ett träningspiller.

Läkemedlet bygger på de kemiska signaler som uppstår i musklerna när man tränar, skriver vetenskapsradion – och pillret ska innehålla ett kemiskt ämne som skapar effekterna från träningen – även fast vi befinner oss på jobbet eller på exempelvis soffan.

Forskarna har även kommit så långt att de fått positiva resultat. De har nämligen testat läkemedlet på möss som då orkar springa 50% mer, även fast de inte tränat mer. Det här som ett resultat av att mössen blir bra på att bränna fett.

Läkemedlet ska även fungera som en genetisk strömbrytare, som en switch där muskeln inte vet att det orsakas av läkemedlet. Det verkar som om det orsakas av träning, enligt Ron Evans.

Det kan med andra ord vara så att vi snart inte behöver träna för att få ta del av nyttan som träningen bidrar med – och därmed aldrig behöva få dåligt samvete när vi inte orkar träna!