9 smarta shoppninghacks för dig som gillar att näthandla

Gillar du att surfa runt på diverse e-handelssajter trots att du vet att du inte borde? Det är ju så himla lätt att klicka hem den där jackan som är på nedsatt pris – speciellt när du kan skjuta upp betalningen genom att välja faktura. Vi har listat vettiga hacks som du borde ta efter.

9Shoppa med återbäring

Idag finns det tjänster som erbjuder återbäring på dina köp. Det vill säga varje gång du handlar får du en viss återbäring direkt in på kontot. Refunder är ett exempel på en tjänst som fungerar så.

8Undvik spontanshoppa

Ett inköp som inte är genomtänkt är oftast inte ett bra köp. Troligtvis är det inte en produkt du behöver och kan lätt bli något som bara ligger hemma och skräpar. Tänkt efter några gånger innan du klickar hem varan.

7Handla second hand och hållbart

Alla inköp behöver inte vara nyproduktion. Tänk hållbar konsumtion och handla second hand. Det finns appar som Shpock där privatpersoner säljer begagnade varor. Om du ändå letar efter ett nytt bord kanske du hittar ditt drömbord där. Det kommer bli billigare och miljövänligare.

6Signa upp dig på nyhetsbrev

Via nyhetsbrev kan du hålla dig uppdaterad om olika erbjudanden hos dina favoritbutiker. Du kanske har tur att det har erbjudande på just det du är ute efter. Signa därför upp dig på nyhetsbrev hos dina favoritbutiker.

5Minska matsvinn

Det slängs 1.3 miljoner ton matavfall per år bara i Sverige. Var med och bidra till ett minskat matsvinn och en hållbarare konsumtion genom att använda appar som Karma eller handla mat via Matsmart. Där kan du handla betydligt billigare mat och samtidigt göra en god gärning.

4Jämför priser

Ska du handla teknik eller andra produkter som finns hos flera återförsäljare är det bra att jämföra priserna så du får bästa möjliga pris. Det kan skilja sig mellan olika återförsäljare och har du tur kan du hitta kampanjerbjudande på just det du är ute efter.

3Handla fraktfritt

Undvik onödiga fraktavgifter genom att välja längre leverans. Vissa erbjuder fraktfritt över en viss summa. men låt dig inte luras av det. Det är lätt hänt att man handlar mer än vad som behövs bara för att du ska få fri frakt.

2Handla med rabattkoder

Om du handlar på någon av de större e-handelssajterna finns det oftast rabattkoder att hämta. Googla “rabattkod + företag” så får du fram sajter som samlar aktuella rabattkoder.

1Välj dina inköp med omsorg

Tillslut – välj dina inköp med omsorg. Behöver du verkligen den där tröjan som liknar alla andra tröjor du har i garderoben? Känn efter och vänta några dagar innan du handlar, vill du fortfarande ha den efter en vecka kanske det är ett bra köp. Annars strunta i det, nästa vecka kommer du hitta en ny tröja som du säkert också vill ha.