Vill du komma bort en helg? Så kommer du undan billigt

Vintern är här, dagarna maler på och visst längtar vi till sommaren. En bra idé för att få ny energi är att åka iväg på en minisemester. Nya intryck kan definitivt ge en energi.

Många fokuserar på långresor när de vill komma bort och helst till ett varmt land, vilket är förståeligt i vårt kalla avlånga land. Däremot blir priserna direkt högre och resorna längre. Ibland kan en weekend vara minst lika återställande för själen.

Här är våra favoriter:

1

Skidresa i Sverige

Sverige har så mycket att erbjuda i form av vacker natur och en växande turism. En skidsemester behöver inte bli så dyr. Se till att boka i god tid och under en helg som inte sammanträffar i samband med ett lov – då blir priserna oftast dyrare.

 

2

Färja till Tallin

En hytt för 4 personer till Tallinn brukar hamna mellan 500-1500 kr beroende på vilken standard du vill ha och när du bokar. Under resan får du oftast en heldag i Tallinn som du kan använda till att strosa runt i Europas mest bevarade medeltidsstad. På en resa som denna kommer du oftast undan billigt, det behöver inte bli en resa fylld med alkohol som oftast kännetecknar färjorna.

3

Bo på ett slott

Herrgårdar kan du hitta på många platser runt om i Sverige, där de oftast erbjuder olika weekendpaket. Spendera en helg ute på en fin herrgård med vacker natur, ät gott och koppla av. Du kommer inte behöva åka långt att hitta en ståtlig herrgård för några dagars avkoppling.

4

Weekend i Köpenhamn

En stadsmiljö kanske inte är det mest avkopplande, men det är inte alltid det som behövs för att få ny energi. Nya intryck och att fly hemmet för några dagar kan ladda batterierna. Därför är vårt tips härliga Köpenhamn. Både tåg och flyg är relativt billigt och resan dit är endast ett stenkast.

5

Kom undan billigt i öststaterna

Har du inte utforskat öststaterna än är det dags att göra det nu. Här kan du komma undan billigt och njuta av vackra städer och härliga spa-anläggningar. Flygstolarna är inte heller ett rån för plånboken.