5 tips för att bota bakfylla

Att vara bakis hamnar på så gott som allas topp fem lista över saker som är riktigt jobbigt. Man vill bara ligga kvar i sängen för alltid, men oftast är det inte ens särskilt bekvämt. Går det att bli av med huvudvärken? Här är hacksen som tar dig från fosterställningen i soffan till en huvudvärksfri dag.

1Drick rejält med vatten

Ta dina första stapplande steg mot badrummet och börja din bakisdag med att dricka rejält med vatten. Passa även på att en lång dusch. Återfuktning är nämligen A och O när det kommer till att hantera en bakishjärna. Alkoholen har nämligen en uttorkande effekt, vilket i sin tur leder till att du får huvudvärk och känner dig bakfull. Dessutom är det alltid skönt att duscha.

2Använd huvudvärkstablett

Känns det som att hjärnan har svullnat upp och är extra öm? Ta en huvudvärkstablett. Det finns ingen som helst anledning att vänta med det – Dämpa baksmällan – Genast!

3Pizza till frukost

Pizza är gott, mättande och tar bara 15 minuter att beställa hem. Den himmelska maträtten gör dock ingenting för att hjälpa dig under bakisdagen. Satsa istället på att fixa en riktig lyxfrukost, kanske med nybakat bröd från butiken, gott pålägg och nypressad juice. Just juice är det viktiga här eftersom du både får i dig vätska och även får i dig viktiga vitaminer. Även kolsyrat vatten är bra och kan hålla illamåendet borta.

4Frukt och film

Det är nu som Netflix-kontot verkligen kommer till sin rätta. Vårt tips är att du passar på att köpa med dig lite färsk frukt samtidigt som du köper med dig din lyxfrukost. Lägg dig sedan i soffan och njut av alla grymma och halvkassa filmer och tv-serier från Netflixs enorma utbud. Blir du småsugen på något kan du alltid skära lite frukt och ta med till vardagsrummet som TV-snacks. Frukosten från frukten (och juicen) hjälper kroppen att bryta ned alkoholen.

5Sov ut

Ta med dig ett täcke och ett par mjuka kuddar till vardagsrummet. Preppa dina frukter, börja kolla på en film och låt kroppen återhämta sig i sin egen takt. Det finns egentligen inget bättre sätt att bli av med en bakfylla än genom att låta tiden ha sin gång.