ANNONSSAMARBETE MED LOANSTEP

8 tips som hjälper dig att spara pengar

Påminnelseavgiften från räkningen som glömdes bort. Försäkringen man inte visste att man hade. Den dubbla mobilabonnemangsutgiften. Maten från lunchstället som inte ens var särskilt god. Det fullkomligen vimlar av onödiga kostnader – nedan kommer 9 lifehacks som befriar dig från onödiga utgifter!

1Ät aldrig ute!

Äter du ute ofta? Kanske blir det till och med någon flaska vin till det också? Eller är du för lat för att ta med lunchlådor till jobbet? Oavsett vad så kan det kosta ett smärre multum. Visst är det trevligt att äta ute – men det kan vara vettigt att dra ned lite på det!

Så mycket sparar du:

Om du äter lunch för 99 kronor fem dagar i veckan, samtidigt som du äter middag ute en gång i veckan för 700 kronor inkl. dryck så kan du spara 2 280 kronor per månad (med matkostnad i hemmet beräknad på 2 500 kronor/månad).

2Minska månadsutgifterna

Se över dina månatliga utgifter! Behöver du verkligen både Netflix och HBO? Vilka av alla abonnemang klarar du dig utan? Har du två mobilabonnemang så bör du genast höra av dig till mobiloperatören och lösa ut ett av abonnemangen. 

Ett annat tips är även att jämföra elpriser, bilförsäkringar, försöka dra ned bolåneräntan och ta en titt på andra fasta utgifter som går att få ned.

Så mycket sparar du:

700 kronor i månaden.

3Budgetera mera

Gör för vana att alltid göra en budget. Skriv ner vilka inkomster och utgifter du har för den kommande månaden. På så vis blir det betydligt enklare att hålla koll på vad slantarna egentligen går till.

Tips

Här kan tjänster som exempelvis Tink vara ett bra hjälpmedel. En gratistjänst där du kan planera och budgetera din månadsekonomi via mobilen

4Sluta småhandla

Blir det ofta någonting gott efter träningen, en snickers på Pressbyrån eller något att dricka på närmsta kiosk med jämna mellanrum? Det som i stunden känns som obetydliga summor blir på en hel månad väldigt mycket pengar som spenderas på saker du egentligen inte får något värde av.

Så mycket sparar du:

570 kronor i månaden om du småhandlar för 19 kronor varje dag.

5Bort med energislukarna

Tänk klimatsmart och sänk energiförbrukningen. Sätt fast lister på dörrar och fönster så att värmen håller längre. Använd lågenergilampor med rörelsevakt som släcks automatiskt och börja torka kläderna i rumstemperatur. Det finns massor av sätt att minska energiförbrukningen och spara pengar!

6Boka resan från mobilen

Många prisjämförelsesajter har billigare pris på flyg eller hotell om du surfar in från mobilen istället för datorn – Ett magiskt lifehack som många inte känner till!

Om du är en av alla barnfamiljer som åker charter, sluta genast med det! Det finns massor av grymma prisjämförelsesajter för både flyg och hotell som hjälper dig att spara tusenlappar!

7Om du nu måste äta lunch ute

Har du glömt matlådan hemma? Då bör du äta med Karma. Här kopplar företag upp sig för att minska matsvinnet och erbjuder lunch, middag och fika för en klart billigare peng. Här kan du få en lunch för bara 19 kronor!

Hur

Ladda ned appen, lägg in betalinformationen, se vilka restauranger nära dig som är uppkopplade köp – hämta!

Så mycket sparar du:

Om du glömmer matlådan en gång i veckan sparar du 300 kronor i månaden.

8Handla second hand

Behöver kidsen skidutrustning till sportlovet, nya hockeygrillor eller har de tjatat om den där spelkonsolen i månader? Skidutrustningen kommer de ändå växa ur snart. Likaså de där hockeygrillorna och vem kunde bry sig mindre ifall spelkonsolen kommer från Blocket eller en återförsäljare? Gör både din plånbok och naturen en tjänst och handla second hand!

Så mycket sparar du:

Utjämnat på ett år cirka 1000 kronor i månaden.

En smärre förmögenhet

Om du följer tipsen benhårt så sparar du sammanlagt 5 300 kronor i månaden.